Prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea, a convocat în ședință ordinară Grupul de monitorizare a măsurilor de asigurare a protecției unităților școlare, siguranței elevilor și personalului didactic din județul Vâlcea. 

„Împreună cu subprefectul Sebastian Fârtat, am condus astăzi, 13 februarie 2020, prima ședinţă din acest an a Grupului de monitorizare a măsurilor privind asigurarea protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic din judeţul Vâlcea.

Accentul s-a pus pe ideea ca toate consiliile locale din județ să aloce în bugetele pe acest an banii necesari pentru supravegherea instituțiilor școlare, în condițiile în care, în prezent, 121 dintre cele 421 de instituții de învățământ publice și private din județ nu au nici o formă de pază (umană, sisteme tehnice de alarmare, camere video de supraveghere), iar infracționalitatea juvenilă, deși în scădere față de anul trecut ( 20 de incidente înregistrate în primele cinci luni ale anului școlar 2019-2020, față de 33 în aceeași perioadă a anului școlar trecut), rămâne un factor de risc major pentru elevi.

Cu toate că infracționalitatea a scăzut vizibil în ultima perioadă, încă mai sunt printre elevi copii care sunt certați un pic cu legea și nu înțeleg că școala este punctul de plecare pentru formarea lor.

Atrag atenția că am primit sesizări că în preajma anumitor licee sunt indivizi care încercă să-i ademenească pe copii cu fel de fel de țigări, fel de fel de substanțe și lucrul acesta trebuie avut în vedere. Poliția să fie vigilentă și să asigure, prin măsurile specifice, un climat de liniște și siguranță atât în școli, cât și în preajma lor”- a declarat prefectul Tiberiu Costea