17.836.000 lei pentru  26 localitați din Valcea, afectate de inundații în intervalul martie-iulie 2018.

In urma demersurilor instituționale comune ale Instituției Prefectului și Consiliului Județean Vâlcea, in data de 25 iulie 2018, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Hotărârea Guvernului României nr. 563/24.07.2018, prin care județului Vâlcea i s-a alocat de la Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului suma de 17.836.000 lei, declara Prefectul Florian Marin.

Suma, alocata pentru un număr de 26 localitați, afectate de inundații în intervalul martie-iulie 2018.

Sute de gospodarii si terenuri agricole au fost afectate de inundatii in ultimele luni in Judetul Valcea.

Doar la inceputul lunii iulie, potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea şi ai Instituţiei Prefectului Vâlcea, în judeţ au fost inundate gospodării din Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Drăgăşani, Călimăneşti, Băile Govora , Horezu, Suteşti, Buneşti, Căzăneşti, Prundeni, Mihăeşti, Alunu, Drăgăşani, Orleşti, Ştefăneşti, Zăvideni, Orleşti, Ştefaneşti, Copăceni, Popeşti, Mateeşti, Şirineasa, Nicolae Bălcescu, Livezi.

În aceste localităţi au intervenit pompierii militari sau voluntari de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

Cele mai multe gospodării inundate au fost in Băbeni, Drăgăşani şi Prundeni, Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti.

Potrivit unui comunicat de presa al MDRAP, din suma totala de 212,15 milioane de lei, 19,44 milioane de lei vor fi alocate pentru judetele Valcea, Botosani, Brasov, Cluj, Covasna, Mehedinti, Mures, Suceava, Vrancea – pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamitatilor naturale produse in perioada martie – mai 2018.

„Pagubele au fost estimate in baza evaluarilor facute de autoritatile administratiei publice locale, de Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta si de catre Institutiile Prefectului din judetele afectate”, mentioneaza comunicatul

Articolul precedentIstoricul valcean Florin Epure sustine campania de salvare a Culelor din Romania!
Articolul următorPrimăria Râmnicu Vâlcea a îmbrăcat haina de sărbătoare