Guvernul va distribui măşti de protecţie către persoanele vulnerabile prin intermediul Direcţiilor de sănătate publică.

”Am adoptat astăzi o ordonanță privind necesarul de măști de protecție pentru 2.300.000 de persoane cu venituri mici. Menționez care sunt categoriile defavorizate: Persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând pensia socială, persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale. Menționez că se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni.

S-a suplimentat bugetul Sănătății cu 230 milioane de lei pentru achiziția de măști. În trei zile de la aprobarea ordonanței, autoritățile locale trebuie să trimită către DSP listele cu persoanele care se încadrează la cele patru categorii iar după achiziționare trebuie să vireze aceste măști. Masca este foarte importantă în aceste zile. Indiferent de apartenența politică, aceste măști trebuie să ajungă la persoanele defavorizate”, a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

”Vom suplimenta bugetul Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului pentru achiziția și distribuirea de măști de protecție pentru familiile şi persoanele defavorizate.

Este vorba de o suplimentare de 150 de milioane de lei. Prețul unei măști este până în 2 lei, iar numărul de beneficiari este de aproximativ 1,1 milioane. Este vorba de beneficiarii diferitelor forme de sprijin pe baza Legii venitului minim garantat și beneficiarii alocației de sprijin.

Acum trebuie să aşteptăm datele de la administraţiile locale. 

Acestea transmit către direcţiile de sănătate publică numărul de beneficiari pe fiecare localitate. Centralizaţi informațiile și în funcțiile de asta vom ști exact ce cantitate de măști vom achiziționa.”, a declarat primul ministru, Ludovic Orban.

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentMarian Vanghelie revine în forță în politică. Fostul primar relansează partidul PSDI
Articolul următorVâlcea: Aparatul de testare Real Time PCR va funcționa în câteva zile