Habitat for Humanity România construiește 10 case, în 5 zile, pentru 10 familii din Vaideeni.

240 voluntari vor participa la BIG BUILD 2019 – cel mai mare eveniment de construire accelerată și voluntariat din România.

Anul acesta, cea de-a 11-cea ediție BIG BUILD – evenimentul de voluntariat, de construire accelerată de case – se va desfășura în perioada 7 – 11 octombrie, în comuna Vaideeni din județul Vâlcea.

Cei care doresc sa se alăture voluntar proiectului se pot înscrie până pe data de 25 Septembrie la adresa www.habitat.ro/bigbuild.

Peste 240 de voluntari români și străini se alătură misiunii organizației și vor munci împreună cu familiile partenere la ridicarea celor 10 locuințe. La final, 10 familii rămase fără locuințe în urma viiturilor din 2014 se vor muta în case noi și vor începe, în sfârșit, să ducă o viață normală.

„Misiunea Habitat for Humanity continuă. Anul acesta, mergem la Vaideeni, în Vâlcea, pentru a întinde o mană de ajutor oamenilor care au rămas fără case în urma inundațiilor din 2014 și a celor care locuiesc în condiții de extremă sărăcie. În secolul 21, în această comunitate am descoperit că există familii care locuiesc de cinci ani în containere, alături de copiii lor! De aceea, ne-am propus ca la BIG BUILD 2019 să construim 10 case în doar cinci zile, pentru 10 familii extrem de vulnerabile, care acum trăiesc în condiții dureros de grele. Cu ajutorul partenerilor noștri, dar și cu sprijinul celor peste 240 de voluntari români și internaționali, ne vom atinge obiectivul. Ca în fiecare an, suntem recunoscători tuturor partenerilor și donatorilor noștri, care împart aceleași valori cu noi și fără de care acest proiect ambițios nu ar fi posibil”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit, prezentă în 70 de țări, a cărei misiune este eradicarea locuirii precare.