Hacker din Râmnicu Vâlcea, căutat de autorităţile din Statele Unite ale Americii pentru infracţiuni comise în perioada 2005-2010, retinut de poliţiştii valceni.

In vârstă de 38 de ani, bărbatul fost prins după ce poliția a aflat că era urmărit internaţional în baza unui mandat de arestare, emis de Tribunalul SUA pentru Districtul de Nord al statului Ohio.

Aceata este cercetat pentru conspirație la fraudă prin cablu, conspirație la spălare de bani și conspirație la trafic de servicii contrafăcute, conform legii penale americane.

„În perioada 2005-2010, persoana bănuită, în complicitate cu alte persoane, ar fi desfășurat o schemă frauduloasă complexă, pe internet, prin postarea unor anunțuri de vânzare fictivă, pe platforme de comerț electronic, a unor bunuri cu valoare ridicată. Astfel, cumpărătorii ar fi fost direcționați să transfere banii, fără a intra efectiv în posesia bunurilor.

De asemenea, persoana ar fi accesat, împreună cu alții, în mod ilegal, conturi bancare din Statele Unite ale Americii și ar fi efectuat transferuri bancare neautorizate”, anunta IPJ Vâlcea.

Hacker-ul va fi prezentat in București unei instanţe de judecată, în vederea extrădării.

Articolul precedentCinci ore fara apa potabila la Olanesti !
Articolul următorCu masina furata prin oras, fara permis