Începând cu data de 01 Noiembrie accesul in parcarea subterană din Zona Centrală se va taxa.

Tarifele de utilizare vor fi:

– Taxă parcare 1 oră sau jumatate de oră – 2 lei
– Taxă parcare de la 2 la 5 ore – 6 lei
– Taxă parcare 1 zi (minim 10 ore în intervalul orar 6.00 – 18.00) – 10 lei
– Taxă pentru o oră de depăşire a perioadei de valabilitate tichet – 3 lei
– Taxă eliberare tichet pierdut – 15 lei

Vor fi valabile şi trei tipuri de abonament

– Abonament Economic Parcare de Noapte – card acces proximitate (se încheie pe o durată de minimum 2 luni; posesorul va beneficia de un loc rezervat pe care îl va utiliza în timpul săptămânii numai pe timpul nopţii 18.00–07.00) – 160 lei/lună
– Abonament Economic Parcare Zi – card acces proximitate (se încheie pe o durată de minimum 2 luni; posesorul va beneficia de loc rezervat pe care îl va utiliza în timpul săptămânii numai pe timpul zilei 07.00 –18.00) – 160 lei/lună
– Abonament Full – card acces proximitate (se încheie pe o durată de minimum 2 luni; posesorul va beneficia de loc rezervat pe care îl va utiliza non-stop) – 300 lei/lună.

Sumele încasate din aceste taxe vor fi utilizate pentru acoperirea costurilor de întreţinere a parcării subterane.

Într-o primă etapă, până la montarea echipamentelor necesare, taxarea se va face de către personalul din cadrul dispeceratului parcării subterane.

Cetăţenii care, în perioada de gratuitate, şi-au lăsat autovehiculele pe care le deţin în parcarea subterană pe perioade mai lungi sunt rugaţi să ia act de noile reglementări ce urmează să intre în vigoare şi să se conformeze acestora.

In caz contrar, sumelor taxate le vor fi adăugate şi amenzi contravenţionale.

“Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcării subterane din zona centrală” şi a taxelor de utilizare a parcării subterane, act normativ a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 265, in data de 30 August 2018.

Articolul precedentCu săculețul de Vaideeni prin lume
Articolul următorO angajată a Piețe Prest, agresată verbal