Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), informează cu privire la organizarea în data de 07 februarie 2019 a unei zile de informare privind apelul pentru depunerea propunerilor de programe, destinată potenţialilor beneficiari ai programelor de informare și promovare a produselor agricole, eveniment denumit generic INFO DAY. 

Evenimentul INFO DAY va avea loc la Bruxelles, Charlemagne Building, Rue de la Loi 170-1040,  în intervalul orar: 8:15-17:00.

Participanţii se pot înscrie online, până la data de 31 ianuarie 2019, prin intermediul următorului link: https://scic.ec.europa.eu/ew/register/dgscic/chafea2019/e/lk/k/  .

Potrivit agendei, se vor prezenta următoarele teme:

– Programul Anual de Lucru (AWP) 2019 al Comisiei, cu referire la bugetul Uniunii Europene destinat promovarii produselor agricole și la pieţele terţe de inters pentru acest an;

– Statistica propunerilor de programe depuse în anul 2018 și lecţii învăţate;

– Eligibilitatea propunerilor de programe sub aspectul problemelor identificate;

– Reguli referitoare la materialele vizuale;

– Activităţi de promovare la nivel înalt desfășurate la iniţiativa Comisiei Europene;

– Oportunităţi pentru noile acorduri comerciale;

– Exemple de programe multistate și programe simple;

– Dezbaterea planificată: Brand ”EU”- promovarea produselor europene în ţările terţe,  pentru domeniile: Fructe și legume, Carne, Produse lactate, Vin și băuturi spirtoase;

– Metodologia managetului de proiect;

– Sprijin pentru aplicaţi (solicitanţi) și exportatori.

Înregistrarea la acest eveniment este obligatorie prin utilizarea link-ului de mai sus, nu se pot face înregistrări la faţa locului. Discuţiile vor avea loc în limba engleză.

Costurile de participare (călătorie și cazare) sunt exclusiv în sarcina participanţilor. În vederea programării de întâlniri individuale, participanţii la sesiunea de discuţii libere sunt invitaţi să creeze profilurile propriilor organizaţii.

În cadrul acestei reuniuni se pot clarifica în mod direct cu experţii UE toate aspectele de interes privind depunerea unei propuneri de program.

De asemenea, prin programarea de întâlniri directe (match-making) se pot contacta direct atât potenţiali parteneri de programe cât și potenţiale organisme de punere în aplicare.

Articolul precedent31 ianuarie 2019, termen limită pentru angajamentele pe măsura 14T !
Articolul următor„Prințul Unirii Principatelor și vâlcenii”. Discurs susținut de istoricul Florin Epure