709 sportivi s-au inscris deja la cursele de Trail Run si Mountain Bike ale Maratonului Olteniei 2018 !

Pana la acest moment, editia a VI-a a celei mai importante competitii de ciclism si alergare din regiunea Olteniei a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de participanti.

Astfel, s-au închis listele pentru cursele de trail run (cross de 10,5 km si semimaraton de 21.5 km), in timp ce doar 20 de locuri mai sunt disponibile pentru noutatea evenimentului, cursa de maraton (42 km).

Amatorii de MTB Cross-country mai au la dispozitie 25 de locuri pentru traseul scurt de 33 de km si 33 de locuri pentru cel lung, de 51 km.

Barbatii sunt majoritari si anul acesta, ei reprezentand aproape 72% din totalul participantilor, prezenta feminina fiind reprezentata de 200 participante care si-au asigurat deja locurile la START.

Potrivit inscrierilor, barbatii prefera cursa lunga de MTB Cross-country, la care avem 300 de participanti de sex masculin, in timp ce 119 femei au ales traseul scurt de trail run.

Proba in premiera la Maratonul Olteniei, maratonul de 42 km este popular in randul domnilor, 33 dintre ei alegand sa isi testeze gena de maratonist pe frumoasele dealuri din jurul orasului Ramnicu Valcea.

Cei care doresc sa isi asigure unul dintre locurile ramase (la probele de MTB Cross-country si proba de maraton – 42 km) se pot inscrie online, pe website-ul competitiei www.maratonulolteniei.ro/inscrieri, achitand taxa de participare – 95 de lei pentru traseul scurt de MTB, respectiv 120 de lei pentru cel lung si 130 de lei pentru traseul de 42 km, trail run.

Cauzele sociale sustinute de Maratonul Olteniei – editia 2018

Anul acesta, sportivii care participa la Maratonul Olteniei vor sustine trei cauze sociale importante pentru comunitatea locala:

-programul „Paine si maine” (sustinut de Fundatia World Vision Romania).

-programul zilnic de sprijin psihosocial pentru pacientii din Oltenia (derulat de Asociatia Little People) .

-dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Valcea cu aparatura moderna AccuVein.

Competitorii vor avea posibilitatea de a alege proiectul pe care doresc sa il sustina, exprimandu-si optiunea la ridicarea kiturilor de participare.

Astfel, valoarea donatiei finale va fi impartita direct proportional cu numarul optiunilor exprimate de catre participantii la eveniment.

 

Articolul precedentControl la fața locului pentru Cererile Unice de Plată !
Articolul următorI.T.M. Valcea, la raport !