Inundații la Vâlcea, județul se află sub incidența codului roșu de furtuni și codului portocaliu de ploi.

În județul Vâlcea, aflat sub cod roșu de furtuni și cod roșu de ploi, pompierii militari vâlceni au intervenit sâmbătă după-amiaza în mai multe localităţi din judeţ, unde au fost semnalate inundaţii în urma precipitaţiilor abundente.

S- a intervenit în Râmnicu Vâlcea, pe strada Bujorencii, unde era inundată o gospodărie, în comuna Bujoreni şi în comuna Sălătrucel, unde mai multe gospodării şi grădini se aflau sub ape.

Echipajele de pompieri au fost solicitate şi la Băile Olăneşti, unde un operator de turism a anunţat că i s-au inundat bucătăria şi zona SPA, conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Localităţile Călimăneşti, Perişani, Păuseşti – Măglaşi, Bujoreni, Berislăveşti, Băile Olăneşti, Muereasca, Dăeşti, Sălătrucel, Vlădeşti şi Runcu din judeţul Vâlcea se aflau sâmbătă după-amiaza sub avertizare meteorologică cu Cod Roşu de averse torenţiale care vor acumula peste 45 – 55 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică cu rafale de peste 60 km/h şi grindină.

Pe DN 7, la kilometrul 195, în localitatea Călimăneşti, carosabilul a fost inundat din cauza ploilor abundente.

Au intervenit echipaje ISU cu motopompe, iar traficul rutier a fost restricţionat pe reprize şi deviat pe DN 7CC (Centura oraşului Călimăneşti).

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentAvertizare de furtună, ploi torențiale și grindină. Cod galben și portocaliu, inclusiv în vestul țării
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET