Arterele de legatură la Pasajul Suprateran „Tudor Vladimirescu” vor fi inaugurate pe 30 noiembrie, cu patru luni mai devreme decât termenul anunțat inițial, declară autoritățile vâlcene.

Termenul de execuție prevăzut în contract este 2020.

În cadrul proiectului sunt prevăzute:
– prelungirea bulevardului Tineretului de la strada Libertăţii până la pasajul Tudor Vladimirescu pe sectorul cuprins între strada Libertăţii şi începutul bretelelor de acces la pasajul Tudor Vladimirescu, cu o arteră de circulaţie pe 4 benzi, încadrată de trotuare şi cu separator median de sens prevăzut cu spaţiu verde.
– realizarea legăturilor rutiere pentru relaţiile prelungirea bd. Tineretului – bd. Tudor
Vladimirescu prin intermediul unor bretele racordate la pasajul de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, constând în următoarele etape:
– sectorul cuprins între începutul bretelelor de acces la pasajul Tudor Vladimirescu şi sensul giratoriu de sub pasaj
– realizarea tuturor legăturilor rutiere între str. Referendaru, str. Ferdinand, prelungirea bd. Tineretului precum şi accesul la pasajul proiectat pe bd. Tudor Vladimirescu spre cartier Traian şi dinspre cartier Ostroveni prin intermediul unui sens giratoriu amplasat sub pasaj
– refacerea legăturii rutiere cu str. Ferdinand
– refacerea legaturii rutiere cu str. Referendaru
– implementarea de măsuri privind dirijarea traficului în zona intersecţiei prelungirii bd.
Tineretului cu str. Libertăţii şi str. Crişan în vederea asigurării capacităţii de circulaţie până la realizarea integrală a măsurilor propuse prin studiul de trafic.
Investiţia valorează 20.816.297,4 lei (fără TVA)