Zilele Europene ale Patrimoniului, la Râmnicu Vâlcea. Vor fi prezentate evenimente prin care să se cunoască și să se interpreteze valorile de patrimoniu cultural, monumentele istorice de valoare, patrimoniul cultural în bibliotecile și arhivele vâlcene.

“Zilele Europene ale Patrimoniului joacă un rol mobilizator important în procesul de conştientizare a unei identităţi europene, atât la nivel cultural, cât şi social, politic sau economic. Descoperirea unui partimoniu comun, bogat prin diversitatea sa, contribuie la crearea unui spaţiu european de întâlnire, cunoaştere şi înţelegere și acceptare a diferențelor”, a declarat pentru Realitatea de Valcea istoricul Florin Epure.

Expozițiile și întâlnirile vor debuta pe data de 13 septembrie, începând ora 10 00.

L Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale va fi organizată masa rotundă cu tema ”Patrimoniul cultural în bibliotecile și arhivele vâlcene”.

Vor urma:

-14 septembrie, orele 10.00 – 13.00, Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale

– Ziua porților deschise la Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale. În context: Expoziția de documente din colecțiile Serviciului Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale
Biblioteca județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea

-Ziua porților deschise la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea. În context: Expoziția de carte veche din colecțiile Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul” Vâlcea.

Organizatori: Direcția pentru Cultură Vâlcea, Serviciul Vâlcea al Arhivelor Naționale, Biblioteca „Antim Ivireanul”