Klaus Iohannis a ales să fie în finalul campaniei electorale alături de vâlceni, „oltenii mei”, așa cum a declarat la începutul discursului susținut la Râmnicu Vâlcea.

Într- o sală arhiplină, așteptat cu aplauze de susținătorii domniei sale, Klaus Iohannis a vorbit despre România ultimilor 30 de ani și nevoile României de astăzi, despre cele 4 milioane de români plecați în străinătate și despre întâlnirile simple, cu românii.

„Fără PSD, România ar fi fost mult mai departe, s-ar fi dezvoltat mult mai bine (…) nu am fi trebuit să vorbim din nou şi din nou şi din nou de atâţia ani despre faptul că noi ne dorim autostrăzi în România.

(…) A trecut ca prin minune moţiunea de cenzură şi a fost dat jos în modul cel mai democratic posibil acea guvernare toxică, o guvernare care a fost atât de aproape să deraieze România de la cursul euro-atlantic, a fost atât de aproape de a pune mâna sau ca să spun mai exact de a pune cizma PSD-istă pe justiţie. Iar după aceea parcă ne-am mişcat într-o zonă din ce în ce mai interesantă, când la prima prezentare în Parlament a trecut guvernul liberal Ludovic I” a subliniat Klaus Iohannis (…)

„Dragii mei, am evoluat noi toți! Și România și PNL și întreaga societate. Să ne amintim un pic ce am făcut noi în acest an, în materie de alegeri. Am început cu o surpriză, cred că a fost aproape cea mai mare surpriză, europarlamentarele, când românii au spus clar -Da!- unei Românii europene şi moderne

Cine a citit bine rezultatele de la europarlamentare a văzut că românii au zis DA PNL-ului, felicitări! (…)

„Am mers mult prin ţară, mai mult decât unii care se plimbă acum recent prin ţară şi mă acuză că nu aş fi fost niciodată. Eu cunosc România foarte bine, îi cunosc pe români foarte bine.

Majoritatea întâlnirilor la care am fost nu au fost întâlniri de partid, cum sunt multe care au avut loc în campanie, ci întâlniri pur şi simplu cu românii care au venit să mă salute, să-mi spună păsul lor (…)

Noi nu suntem dintr-aceia care vor să scape de adversarii politici prin tot felul de metode. Noi, eu şi cu voi, suntem dintre aceia care vor să facă ordine prin vot liber, democratic şi pentru asta, dragii mei, mergeţi şi convingeţi oamenii să meargă la vot la prezidenţiale, la locale, la parlamentare şi abia după aceea cu o altă majoritate în Parlament vom începe adevărata reconstrucţie a României şi mă angajez în faţa voastră, a românilor, că voi aduna toate forţele democratice din România, voi aduna toţi românii de bine şi vom reconstrui această frumoasă ţară, patria noastră România.

Şi vă mai spun ceva: dragii mei, dragi români, daţi-mi votul vostru, nu numai pentru un politician care este dedicat cu trup şi suflet României şi românilor, daţi-mi votul vostru pentru un concept pentru viitorul României, pentru un concept care se numeşte România normală!”

„Astăzi, dragii mei, vă spun: La vot!”, a îndemnat președintele în finalul discursului adresat alegătorilor vâlceni.

Klaus Iohannis a fost îndoțit de președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, europarlamentarul Cristian Bușoi, prim vicepresedintele PNL și  președintele Senatului, Alina Gorghiu și vicepreședintele PNL. Gigel Știrbu.