La solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Consiliul Județean Vâlcea va emite Certificatul de Urbanism pentru investiția „Varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea”, proiect cu o valoare estimată la aproximativ 53 milioane euro, anunță președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Traseul viitorului drum, cuprins în Master Planul General de Transport al României, aprobat în anul 2016, va ocoli Municipiul Râmnicu Vâlcea, va traversa comunele Budești și Dăești, pentru a face legătura cu DN 7, la Seaca.

„Se fac primele demersuri pentru scoaterea traficului care se desfășoară pe DN 7 (E81) în afara Municipiului Râmnicu Vâlcea. Pregătim documentația pentru emiterea Certificatului de Urbanism pentru „varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea”, un viitor drum care va decongestiona arterele rutiere din interiorul Municipiului dar și al orașului Călimănești, sufocate de traficul de tranzit.

Potrivit documentaţiei tehnice, varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea va avea două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente și parapeți de protecție.

Practic, prin realizarea acestei investiții, nu numai că se vor îmbunătăți condițiile de siguranță în trafic, dar se va reduce atât numărul de accidente, cât și gradul de poluare în interiorul localităților”-  Constantin Rădulescu, Preşedintele Consiliului Județean Vâlcea

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 iulie: 698 de cazuri noi și 24 de decese
Articolul următorRaluca Turcan – Ce se întâmplă cu școala din toamnă: „Predarea online trebuie să devină o obișnuință”