Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și Teatrul Ariel lansează un nou proiect incepand de mâine. Se organizeaza in weekend-urile din perioada 8 iulie – 26 august 2018, în Scuarul Mircea cel Bătrân, din zona centrală a orașului, noi evenimente culturale. Această inițiativă se dorește a fi un mijloc prin intermediul căruia peisajul cultural vâlcean să se diversifice cu o pată de culoare artistică, susținută de studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Aceste reprezentații au ca specific, în primul rând, un mare grad de interactivitate cu publicul prin care sunt expuse spectatorilor forme teatrale alternative. Toate montările au la bază texte comice, cu o puternică tușă educațională, ele fiind destinate publicului de toate vârstele și construite stratificat, pe paliere largi de comprehensibilitate.

Pe lângă evenimentele de pe scena principală, există și forme performative complementare care cuprind: pictură pe față, modelaj de baloane, elemente de clovnerie și spectacole pe catalige. Astfel, râmnicenii și nu numai, sunt invitați să descopere prin intermediul acestor evenimente culturale, frumusețea teatrului, care reflectă un nou program pilot, „La Strada”

8 iulie 2018, ora 18:00
Evenimentul principal: „STAND-UP COMMEDIA”

Este un spectacol interactiv care pornește de la personajele tipologice din Commedia dell’ Arte, integrat structurii de stand-up comedy. Spectacolul va familiariza publicul cu structuri comice de tip „one-liner” sau glume complexe, bazate pe definiția bergsoniană a „mecanicului placat pe viață”.

Articolul precedent172 milioane de euro pentru județul Valcea
Articolul următorAlicia Gogirla si echipa Romaniei, pe podium !