Lucrări de reabilitare se vor derula in viitorul apropiat la trei unităţi de învăţământ din Ramnicu Valcea.

Este prima data când au loc astfel de investiții la cele trei scoli.

Lansarea proiectelor a avut loc la Primăria Municipiului Ramnicu Vâlcea.

Este vorba despre reabilitarea termică a “Școlii Gimnaziale I. Gh. Duca”, internatului și cantinei de la “Colegiul Național Mircea cel Bâtran” și “Colegiului Național de Informatică Matei Basarab”. Investițiile vor fi realizate cu fonduri europene.

In ceea ce privește “Reabilitarea termică a Colegiului Național de Informatică Matei Basarab”, contractul de finantare aferent proiectului, a fost semnat pe data de 28 Martie, de către reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul Operațional Regional Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cei ai Organismului Intermediar ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia și cei ai Unitatii Administrativ-Teritoriale din Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Bugetul proiectului are o valoare de 5.309.024,54 lei. Valoarea contribuţiei nerambursabile este 4.983.463,96 lei.

Perioada de implementare a proiectului este, conform contractului de finanțare, până în data de 30.06.2020.

Principalele categorii de lucrări de intervenție propuse sunt: Măsuri de creștere a eficienței energetice a clădirii: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel (în pod) și termoizolarea planșeului peste subsol, eficientizarea funcționării instalațiilor de încălzire, reabilitare instalatie apă caldă consum, reabilitare instalație de iluminat.

Măsuri conexe: refacerea tencuielilor degradate, refacerea șarpantei și asterealei, refacerea invelitorii din tigla ceramica si a sistemului pluvial, ignifugarea elementelor din lemn, refacerea finisajelor în zonele de intervenție, repararea trotuarelor de protecție din jurul clădirii, lucrări pentru conformarea clădirii la cerințele ISU, respectiv instalație de hidranți interior și exterior, instalație de detecție incendiu și instalație de iluminat de siguranță.

Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea este prima unitate de învățământ din județul Valcea  care a primit recent titlul de “Școală Europeană” din partea Ministerului Învățământului. Colegiul s-a clasat pe locul 8, dintre cele 61 de scoli desemnate ca urmare a implicării în proiectele europene. Timp de trei ani, liceul valcean se poate bucura de acest privilegiu si va avea prioritate în cazul aplicării pentru noi proiecte europene.

 

 

Articolul precedentElevii de 10, premiați de administrația locală !
Articolul următorParteneriat muzeu – tabere la Valcea !