Muzeul Palatului din Beijing din Orașul Interzis acoperit de zăpadă. Temperatura a scăzut până la -9 grade Celsius la primele ore ale dimineţii, îngreunând circulația maşinilor, metroului sau bicicletelor.

Imagine

Stratul subţire de zăpadă a acoperit şi locurile de desfăşurare a Jocurilor Olimpice, după ce oraşul a fost acoperit joi de un strat neobişnuit de zăpadă. Capitala chineză se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă, la începutul lunii februarie.

Imagine

Deşi temperaturile medii scad sub zero grade Celsius în timpul lunilor de iarnă, clima Beijingului este una deosebit de uscată, ceea ce face ca ninsorile să fie neobişnuite în acest oraş.

Astfel Jocurile Olimpice, din perioada 4- 20 februarie, se vor baza în mare măsură pe zăpadă artificială.

Pentru zonele de competiţii se folosesc tunuri de zăpadă automatizate care controlează temperatura şi umiditatea aerului pentru a maximiza producţia.

Organizatorii Jocurilor Olimpice susţin că tunurile sunt alimentate cu energie regenerabilă şi nu vor afecta ecosistemul local.

În vederea Jocurilor Olimpice guvernul de la Beijing a lansat în ultimii ani o campanie de promovare a sporturilor de iarnă, care a dus la construirea a numeroase staţiuni de schi, care atrag în prezent milioane de oameni.

În oraş se află aproximativ 22 de milioane de locuitori.