Actuala stagiune a Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea stă sub semnul Centenarului Marii Uniri. S-au câștigat două proiecte la nivel național cu finanțare din partea Ministerul Culturii și Identității Naționale, primul ”NE ȘTIM DE 100 DE ANI”, iar cel de al doilea „1918/2018 CENTENARUL VĂZUT DE GENERAȚIA Y”.

După ce s-au pus la punct toate detaliile, Teatrul Anton Pann împreună cu cele trei teatre participante, cu Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul de Vest din Reșița și Asociatia ATARAXIA din Rm Valcea, a început repetițiile la primul proiect intitulat ”NE ȘTIM DE 100 DE ANI”, un spectacol regizat de Ștefan Iordănescu, text de Vlad Tăușance.

Actorii din cele patru teatre sunt : Lucreția Mandric și Daniel Beșleaga de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț; Ana Maria Cizler, Camelia Ghinea de la Teatrul de Vest Reșița; Iulia Dinu, Sorin Calota de la Teatrul Clasic „Ion Slavici” Arad și Andrei Cătălin cu Andrei Brădean de la Teatrul Anton Pann Rm Vâlcea.

La acest proiect se mai adugă Dorothea Iordănescu care semnează scenografia, Ildoko Fogarassy- muzica și light design-Lucian Moga. Întreaga echipă lucrează sub îndrumarea regizorului Ștefan Iordănescu.

Absolvent de IATC “I.L.Caragiale” Bucuresti, sectia regie teatru si film, promoția 1985, Stefan Iordănescu fiul cunoscutei regizoare Cătălina Buzoianu și al lui Ștefan Iordănescu, actor, artist emerit, a reușit în cei peste 30 de ani de carieră să-și facă o strălucită carte de vizită.

Prin teatrele prin care a trecut Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Timisoara, Teatrul de stat din Arad, Teatrul Mic Bucuresti, Teatrul Tineretului-Piatra Neamţ, Teatrul National Targu-Mures, Teatrul National Craiova, Teatrul Bulandra–Bucuresti și alte multe teatre, numele său si-a pus amprenta pe spectacole de valoare.

Școlit la cele mai inalte studii teatrale a Uniunii Teatrelor Europene, Ștefan Iordănescu este regizorul acestui proiect care se derulează sub genericul ”NE ȘTIM DE 100 DE ANI”.

Articolul precedentDerby-ul Olteniei la handbal feminin se joacă maine la Vâlcea !
Articolul următorCentrul Cultural Românesc „Sf. Antim Ivireanul”, la Madrid !