Memorialul Nicolae Balcescu marchează in aceste zile 199 de ani de la nașterea marelui patriot român. Nicolae Bălcescu rostea la Paris, în 1 ianuarie 1847, un adevărat manifest politic al generației pașoptiste: „Ținta noastră socotesc că nu poate fi alta decât unitatea națională a românilor”.

Muzeul Memorial “Nicolae Bălcescu” în parteneriat cu Primăria Nicolae Bălcescu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Muzeul Judeţean Argeş, Muzeul Olteniei Craiova, Universitatea din Pitești, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” Râmnicu Vâlcea, Liceul de Arte “Dinu Lipatti” – Pitesti, sărbătoresc în anul centenarului o serie de evenimente ce marchează istoria instituției și a comunei : 199 de ani de la naşterea marelui patriot Nicolae Bălcescu, 170 de ani de la Revoluţia din 1848 și 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului Memorial “Nicolae Bălcescu”.

Prin organizarea acestor evenimente se dorește promovarea memoriei marelui patriot, istoric și revoluționar precum şi a patrimoniului material şi imaterial de la Conacul Bălceștilor de pe Valea Topologului.

DUMINICĂ – 1 iulie 2018

– Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” va găzdui ”Sărbătoarea comunei Nicolae Bălcescu”. – Editia a X-a , eveniment ce se va desfășura în Parcul Conacului Bălcescu în colaborare cu Primăria Comunei Nicolae Bălcescu

– Ora 13:00 – Festivitatea de deschidere

– Ora 13:20 – Înmânarea plachetelor și a diplomelor aniversare personalităţilor marcante ce au contribuit la dezvoltarea Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu” și a Comunei Nicolae Bălcescu;

– Ora 13:40 – Festivitatea de premiere a Concursului de poezie patriotică „Nicolae Bălcescu”

– Ora 14:00 – Concertul Orcherstrei “Rapsodia Vâlceană”

– Ora 16:00 – Program artistic „Costel David Music Show”, prezentator Gabriel COVEȘEANU (Cove);

Ora 22:00 Închiderea evenimentului.

Articolul precedent“Un dușman al poporului”, pe scena teatrului “Anton Pann”
Articolul următorLucrări de modernizare, in Dragoesti