La solicitarea preşedintelui Constantin Rădulescu, consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea, alocarea, din excedentul bugetului propriu al Judeţului Vâlcea, a sumei totale de 524.000 lei, Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru achiziţionarea de aparatură medicală de înaltă performanţă.

Aceste fonduri vor asigura dotarea cu un ecograf de înaltă performanţă, în valoare de 450.000 lei, a Secţiei Gastroenterologie a SJU Vâlcea, dar şi a maternităţii vâlcene, cu o staţie medicală de aer comprimat, în valoare de 50.000 lei, şi cu două sisteme de suport respirator Bubble, în valoare totală de 24.000 lei , ce vor fi folosite la Secţia Neonatologie.

Tot pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea a fost aprobată achiziţionarea unui Sistem turn artroscopie, în valoare de 307.320 lei, pentru Secţia Ortopedie, şi au fost suplimentate fondurile pentru achiziţia unei truse endoscopice, în valoare de 25.600 lei, necesară Secţiei Urologie.

Consiliul Judeţean a mai aprobat în această şedinţă şi includerea în Bugetul propriu al judeţului Vâlcea şi în lista de investiţii pe anul 2019 a sumei de 70.000 lei (inclusiv T.V.A.) necesară realizării documentaţiilor tehnice, pentru obiectivul de investiţii ”Reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiilor din clădirea – corp C6 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, situat în str. General Magheru nr. 54” (spitalul vechi).

Prin acest proiect, cu o valoare estimată de 3,6 milioane euro (cca. 160 miliarde lei vechi), se propune reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu mobilier specific a clădirii C6 unde funcţionează în prezent secţiile dermato-venerice şi infecţioase.

Articolul precedentMii de pelerini la mănăstirile vâlcene, în aceste zile
Articolul următorAu fost făcute publice noi imagini ale lucrărilor pentru cea mai mare investiție din ultimii ani, in Râmnic