Finala Ligii Florilor s-a jucat în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, cu casa închisă, în faţa a 3.000 de oameni. Din 2013 de la desfiinţarea Oltchimului, Vâlcea nu a mai dat o echipă campioană în România, însă după meciul cu campioana în exercițiu, vâlcencele pregătite de Florentin Pera au făcut un pas uriaș spre titlul de campioană. Înfrângerea la doar un gol diferență, 29-30, dă SCM Rm Vâlcea avantajul rezultatelor directe cu CSM Bucuresti, în tur, scorul fiind 22-19 pentru SCM.

Cele două echipe din fruntea clasamentului câştigaseră tot în acest sezon cu excepţia faptului că CSM a pierdut meciul tur cu SCM Râmnicu Vâlcea, scor 19-22.

Ţinând cont că foarte probabil, cele două forţe vor câştiga şi restul meciurilor până la finalul sezonului competiţional, partida din Sala Sporturilor Traian devenea una foarte importantă pentru stabilirea viitoarei campioane a României.

Pentru SCM Rm Vâlcea era important să nu piardă acest duel la mai mult de două sau trei goluri diferenţă, dar nici să nu primească mai mult de 21 de goluri.

În minutul 43 însă, CSM conducea deja la Vâlcea cu 5 goluri diferenţă şi punctase de 21 de ori.

Partida s-a strâns în decurs de numai câteva minute şi, profitând de momentele de superioritate numerică, elevele lui Florentin Pera, susținute de un public extraordinar, au strâns scorul în minutul 51 la 22-23.

Reuşita Draganei Cvijic într-un moment în care SCM a fost în inferioritate numerică a reaprins speranţele CSM-ului, dar gazdele au revenit imediat şi au redus diferenţa la un singur gol.

Finalul a fost unul nerecomandat cardiacilor.

Suportul publicului vâlcean s-a simţit în momentele în care echipa gazdă a avut mai mare nevoie de sprijin, iar SCM a reușit să egaleze până la urmă în minutul 57 prin Alicia Fernandez şi din nou cu 30 de secunde înainte de finalul meciului prin Glibko.

Florentin Pera a cerut time-out înainte de ultima fază a jocului, la scorul de 28-29. Cu zece secunde înainte de final, gazdele au marcat golul egalizator prin aceeaşi Alicia Fernandez, iar CSM a înscris de la jumătatea terenului.

S-a terminat 29-30, un suces care nu ajută prea mult ”tigroaicele”, pentru ca dacă vâlcencele vor câştiga tot până la final, vor deveni campioane ale României.

La iniţiativa Agenţiei Naţionale Anti Drog, câte două jucătoare de la fiecare echipă au fost selectate pentru controlul antidoping de la finalul partidei.

Cele două echipe au fost anunţate la pauză de acest control coordonat de ANAD, agenţie condusă de fostul arbitru internaţional Cristi Balaj.

 

Articolul precedentAudiențe în Horezu, susținute de Prefectul Florian Marin
Articolul următorSurprinşi de jandarmii vâlceni în timp ce pescuiau ilegal