Cea de-a XV-a ediție a Simpozionului Național “Sport pentru toți, sănătate pentru toți” a debutat vineri la Râmnicu Vâlcea.

Invitații și organizatorii, prezenți la Biblioteca Antim Ivireanul, au fost întâmpinați de elevi ai Liceului de Artă “Victor Giuleanu” care au intonat Imnul Național al României și Imnul Uniunii Europene.

„Trebuie să vă mărturisesc că nu am mai avut de multă vreme o asemenea audiență”, a declarat Andra Bică, Inspector Școlar General.

“ (…) dumneavoastră aveți misiunea de a îndruma copiii spre sport. Misiunea o să fie încununată de succes atunci când mulți tineri o să obțină rezultate”, a declarat prefectul Județului Vâlcea, Florian Marin.

Evenimentul, cu caracter ştiinţific, este dedicat învăţământului vâlcean.

Organizatorii și- au propus realizarea unui schimb de experiență, la nivel national, al profesorilor de educatie fízică și antrenorilor, privind metodele de dezvoltare complexă a personalitatii elevilor prin mișcare.

Evenimentul, privit prin prisma integrării sociale și profesionale, cu ajutorul sportului.

Invitații ediției din acest an au fost reprezentanți ai Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, București: decanul Alina Daniela Oanță, conferențiar universitar Dr. George Dina, Dr. Marius Stoicescu, lector Universitar Roxana Bejan Muresan, alături de Conferențiar universitar Dr. Aurora Ungureanu, Facultatea de educație fizică și sport, Craiova.

Discuțiile de vineri au făcut referire la noile strategii și provocări ale activităților sportive.

Simpozionul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Vâlcea și Casa Corpului Didactic,

Articolul precedentVIDEO „Paradis Wedding Preview” și- a deschis porțile la Râmnicu Vâlcea
Articolul următorPelerinaje de Florii în Râmnicu Vâlcea, Drăgășani și Horezu