Artistul vâlcean Viorel Trandafir revine in atentia publicului cu o expozitie de pictură.

“Sinergii Cromatice” este expoziția pe care o puteți vedea, din aceasta după amiaza, la Biblioteca Județeana “Antim Ivireanul”.

“Mi- am propus sa dezvălui astfel o parte din universul creativ imaginar introducand privitorul in dimensiunile poetice ale sufletului” a declarat Viorel Trandafir pentru Realitatea de Vâlcea.

Aflat intr- o continua cautare a stilurilor, o continua cautare a unui eu interior pierdut candva demult, osciland intre realism si hiperrealism in tehnici de pensula sau de cutit, zugravid in tonuri inchise ungherele cele mai adanci ale sufletului, pictorul expune pe pânză emotii, expresii ale simtamintelor launtrice sau peisaje citadine din epocile de alta data.

Muzele sale brunete privesc in departari obscure sfidand parca vesnicia cu angoase si depresii, cu cautari si negasiri.

Artistul vâlcean nu este la prima expozitie de acest gen. Lucrările sale au mai fost expuse in Ramnicu Valcea si cu prilejul altor expozitii organizate de Centrul pentru conservarea si promovarea culturii traditionale valcene.

Picturile sale au fost apreciate si vandute foarte bine atât in țara cât și in strainatate.

Chiar daca arta este in general un domeniu in care satisfactiile financiare sunt de ordin redus, Viorel povesteste incantat ca majoritatea lucrarilor expuse sunt deja vandute cu mult timp inainte de a face parte din vernisaje.

Picturile prezentate astazi publicului vâlcean vor putea fi admirate intr- o expozite itineranta in Craiova, in luna noiembrie si Vidin, Bulgaria in luna decembrie.

In 2014 Viorel Trandafir a lansat volumul  “Alecsander”, o incursiune în lumea romanului modern.

O carte care vorbeste despre mitul iubirii interzise, al iubirii care cere sacrificiul suprem, intr- o lume aristocrata cu povesti savuroase si pline de suspans.

Vernisajul expoziției “Sinergii Cromatice” va avea loc astazi, incepand cu ora 17 00.

Articolul precedentPartidul Realitatea prinde contur – Gușă: Vom aduce profesioniști
Articolul următor„Dinți frumoși, copii sănătoși”, la Valcea !