În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, in Râmnicu-Vâlcea a fost organizată procesiunea cu icoana ocrotitorului spiritual.

Au fost prezenți cu acest prilej și reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, preoți, monahi, monahii și credincioși.

Procesiunea a început după slujba de la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae și a continuat pe bulevardul Nicolae Bălcescu, strada Constantin Brâncoveanu, Biserica Sfântul Dumitru, unde a avut loc o oprire si au fost rostite rugăciuni.

Evenimentul a continuat spre Biserica Buna Vestire, Paraclis Arhiepiscopul, și Biserica Toți Sfinții, unde, de asemenea s-au rostit rugăciuni pentru binecuvântarea pelerinilor. Destinația finala: Catedrala Arhiepiscopală.

Aici, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a sfințit Icoana Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și a adresat un cuvânt de binecuvântare în care a arătat activitatea culturală și duhovnicească a sfântului, amintind de cele 9 cărți tipărite la Râmnic dar și de lucrările de restaurare a mănăstirilor Govora, Surpatele, Cozia și a schitului Fedeloșoiu.

Manifestările duhovnicești continua si astazi la Mănăstirea Antim din Râmnicu-Vâlcea.

Articolul precedentAsociatia “Mămici din Valcea” va așteaptă la un spectacol caritabil in centrul Ramnicului
Articolul următorProtocol de înfrăţire între Rm. Vâlcea şi Agios Nikolaos din Grecia