Oficialii Ciech Sodă România îşi menţin intenţia de a opri producţia la Vâlcea începând cu luna Septembrie.

Witold Urbanovski, reprezentantul Ciech Sodă România, a declarat că fără o implicare din partea Guvernului român situaţia nu va putea fi rezolvată.

La cererea sindicaliștilor Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a organizat o ședință de urgență pentru a se găsi soluții.

„Miercuri, în data de 28 august, am avut o întâlnire cu reprezentanţii acestor firme şi CET Govora a propus un nou preţ pentru aburul industrial, redus cu aproximativ 20 de lei de la ultimul preţ. Sunt nişte măsuri şi eforturi foarte mari pe care le poate face CET ca să umble la acest preţ care nu poate fi redus pentru că ar însemna să semnăm un contract sub costurile de producţie. Noi, ca şi reprezentanţii sindicatelor, sperăm să se semneze noul contract”, este una dintre declarațiile administratorului judiciar al CET Govora, Alexandru Scarlat.

În acest context Preşedintele Sindicatului „Sodistul”, Adrian Mugioiu, a declarat vineri, în cadrul Comisiei de Dialog Social convocată la Prefectura Vâlcea, că salariaţii uzinei de sodă vor ieși în stradă, începând cu săptămâna viitoare.

“Pe 18 septembrie, ziua când în care s- a anunțat procesul de oprire al instalaţiilor din uzină, vor merge în faţa Guvernului”, a continuat acesta.

“În ceea ce privește soluția pe termen lung, am discutat-o cu partenerii de pe Platformă, cât și la Consiliul Județean, (…)- construirea unei centrale pe gaz. Sperăm să o putem face împreună cu partenerii de pe platformă”- Alexandru Scarlat.

Propunerile făcute de cei implicați vor fi trimise la toate ministerele precum și la primul ministru.

500 dintre cei 600 de angajaţi ai companiei cu capital polonez și- ar putea pierde locurile de muncă.

Situația a fost anunțată după ce la sfârşitul lunii mai principalul excavator din cariera Alunu (folosit la exploatarea cărbunelui), s-a prăbuşit.

Articolul precedentPersoane necunoscute au provocat un incendiu in Babeni !
Articolul următorExplozie în Mihăești. A fost activat sistemul RO ALERT