În acestă vară, Muzeul Memorial “Nicolae Bălcescu”  a prezentat oferta culturală a instituției în cadrul taberelor de agrement de la Cozia şi Căciulata, tabere aflate în subordinea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport – Vâlcea.

Prin intermediul imaginilor și materialelor power-point, elevii veniţi in tabere din toate colţurile ţării, au putut afla despre existenta  muzeului dedicat marelui patriot Nicolae Bălcescu, despre activităţiile cultural-educative și atelierele organizate de instituție.

Formarea intelectuală și etică a copiilor prin muzeu nu se limitează doar la vizitarea expozițiilor. Prin acest tip de activități, muxeul valcean încercă să-i puna pe copii în contact direct cu un anumit fenomen științific  sau de creatie spirituală, antrenandu-i chiar în aplicarea practică.

Prin atelierele și activitățile culturale pe care le desfăşoara în cadrul muzeului sunt stimulate nu numai unele talente latente, dar mai ales îndemnul către o preocupare recreativă, în același timp creând terenul şi climatul spiritual necesar pentru a întelege mai profund istoria neamului românesc şi valorile autentice ale poporului român.

Articolul precedentLucrari anunțate la început de an școlar la prima școala europeană din Județul Valcea
Articolul următorZilele orasului Horezu 2018