Hramul Sfintei Mănăstiri Hurezi. Joi, 16 august 2018, în ziua prăznuirii Sfinților Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei, și a sfetnicului Ianache, Mănăstirea Hurezi se va îmbrăca în haine de sărbătoare.

Sfânta Liturghie va începe la ora 09.00 și va fi săvârșită de un sobor de arhierei:

Înaltpreasfințitul Părinte IRINEU, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolitul Olteniei
Înaltpreasfințitul Părinte TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului
Înaltpreasfințitul Părinte VARSANUFIE, Arhiepiscopul Râmnicului
Preasfințitul Părinte NICODIM, Episcopul Severinului și Strehaiei
Preasfințitul Părinte ANDREI, Episcopul Covasnei și Harghitei
Preasfințitul Părinte SILUAN, Episcopul Ortodox Român din Ungaria și Locțiitor al Episcopiei Daciei Felix
Preasfințitul Părinte PAISIE LUGOJANUL, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei

Pelerini din întreaga ţară aşteptati să participe la hramul acestei vetre monahale. Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Horezu este cea mai importantă ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu (1688-1714).
Mănăstirea este considerată, împreună cu schiturile sale, cel mai reprezentativ complex de arhitectură, definitoriu pentru „stilul brâncovenesc”.
Este așezată în partea de nord a județului Vâlcea, pe drumul național DN 67 Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu. Istoricul francez Charles Diehl a prezentat acest loc drept: „Le plus beau de toute Roumanie” (cea mai frumoasă din România).

Articolul precedentPentru prima data in istorie Icoana Maicii Domnului de la “Mănăstirea Dintr-un Lemn”, Arhiepiscopia Ramnicului, purtată intr- un pelerinaj, ajunge la Biserica Sfinților Martiri Brancoveni Sfântul Gheorghe Nou din Capitală!
Articolul următor„Cupa Vâlcii” la handbal feminin, pe 17 si 18 august !