Două alianţe ale pensionarilor din Vâlcea și Galaţi, afiliate la Federaţia Naţională „Solidaritatea” a Pensionarilor din România (FNSPR), au anunțat că ies în stradă joi, la un miting de protest la sediul Ministerului Muncii şi al Preşedinţiei.

La protest vor participa aproximativ 100 de persoane.

Între orele 11:00 – 12:30 pensionarii vor merge în faţa Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, iar între orele 13:30 – 15:00 la Palatul Cotroceni.

„Pensionarii spun că sunt nemulțumiți de „deprecierea fără egal a vieţii românilor în general şi a vieţii pensionarilor în special”.

Și că „orice creştere a punctului de pensie, indexare, sau oricum ar fi denumită, mai mică de 15%, nu poate contribui la atenuarea efectelor dezastruoase ale scumpirii facturilor, nu numai la gaze naturale şi energie electrică, dar şi a celorlalte elemente care condiţionează viaţa, existenţa românilor”.

Protestul pensionarilor din FNSPR vizează şi refuzul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru cooptarea federaţiei în Consiliul Naţional al Persoanelor vârstnice (CNPV).