Permisul auto va fi suspendat pentru simpla ţinere în mână a telefonului la volan. Campanie de conştientizare a noilor măsuri! Modificările la Codul Rutier au fost adoptate şi vor deveni active la 60 de zile după publicare în Monitorul Oficial.

Se interzice inclusiv simpla ţinere în mână a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv prevăzut cu funcţia de înregistrare sau redare text, foto sau video, în timpul conducerii automobilului pe drumurile publice.

Nerespectarea noilor prevederi din Codul Rutier se va sancţiona cu 4 puncte de penalizare şi amendă cuprinsă între 6 si 8 puncte.

Modificările se aplică și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, adică cei care folosesc biciclete ori trotinete, tractoriștii ori cei care merg pe drumurile forestiere.

Șoferul care circulă cu un mijloc de transport în timp ce ţine în mână sau foloseşte telefonul va fi sancţionat cu 4-5 puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentSoprana Camelia Clavac, celebrată la Prefectura Vâlcea
Articolul următorBrezoi, în acorduri de muzică