Polițiștii din cadrul Secției nr.1 Poliție Rurală Râmnicu Vâlcea au depistat, pe raza comunei Dăești, trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

La data de 9 februarie, polițiștii au fost sesizați, de o femeie din comuna Dăești, judetul Vâlcea, cu privire la faptul ca a fost contactată telefonic de un bărbat, care s-a recomandat a fi procuror, spunându-i că fiul acesteia a avut un accident în Italia și are nevoie de o suma mare de bani pentru a-i ajuta fiul sa scape de închisoare.

Polițiștii s-au deplasat imediat la locul stabilit pentru întâlnire, reușind să depisteze în flagrant delict bărbatul de 42 de ani, din județul Bacău, care ar fi pretins că este procuror.

Cel în cauză a fost condus la sediul Postului de Poliție Dăești, iar în drum spre post a fost depistat în trafic un autoturism în care se aflau alți doi bărbați, bănuiti de asemenea că ar fi participat la comiterea faptei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul de 42 de ani este urmărit național, pe numele său fiind emise două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

A fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, bărbatul de 42 fiind reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Recomandările Poliției Române pentru prevenirea acestor tipuri de fraude:

• Dacă sunteți contactați de pe un număr pe care nu îl cunoașteți de către o persoană care se dă drept rudă, cereți cât mai multe detalii, din care să vă convingeți de identitatea celui în cauză.

Verificați pe un număr de telefon cunoscut deja dacă situația de urgență este reală.

• Nu dați curs instrucțiunilor primite prin telefon de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocați și reprezintă rudele implicate într-un accident rutier.

• Nu depuneți sume de bani în conturile unor persoane pe care nu le cunoașteți.

Aceeași recomandare trebuie să o aveți în vedere dacă persoane necunoscute vă solicită, sub orice pretext, să reîncărcați cartele telefonice.

Oricine poate fi implicat într-un accident de circulație, dar într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar.

Atât victima, cât şi autorul unui accident rutier nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale de urgență.

În cazul în care primiți un astfel de telefon, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Articolul precedentTrei tabere din Valcea, ar putea fi preluate de M.T.S. !
Articolul următorBatran de 81 de ani, omorat la Tomșani !