Peste 600 de copii prezenți la Concursul Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, organizat în Râmnicu Vâlcea.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul a avut loc, în cadrul etapei eparhiale a Concursului Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, evaluarea portofoliilor care au obținut locul I la nivelul fiecărui protopopiat.

„Concursul catehetic a reprezentat o provocare pentru copii în a descoperi modul în care credința creștină a contribuit prin simboluri, prin metaforele impregnate pentru veșnicie în limba literară, prin lucrarea jertfenică și neobosită a preoților și învățătorilor, la cristalizarea culturii naționale. În tinda bisericii au fost organizate primele activități școlare și tot aici prinoasele credincioșilor erau binecuvântate pentru a fi oferite sărmanilor, dezvoltând astfel filantropia. Un rol deosebit în păstrarea identității satului românesc l-au avut preoții care au promovat valori precum bunătatea și într-ajutorarea, cinstea, curăția sufletească, hărnicia și dragostea pentru frumos, manifestată în arta țărănească, ea însăși inspirată, nu de puține ori din arta bisericească. Ne bucură faptul că la acest concurs au participat peste 600 de copii, iar creațiile acestora sunt tot atâtea mărturii ale modului în care valorile românești creștine devin modele de inspirație în creațiile tinerilor”, a declarat părintele Alexandru Cristian Bănuță,
Președintele comisiei de evaluare, părintele Alexandru Cristian Bănuță, Consilier Învățământ și Activități cu tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Articolul precedentConcurs local de proiecte de tineret 2019
Articolul următorDaniel Ionescu, recurs la arhitectura tradiţională românească