In ziua de 24 februarie cand la romani se sarbatoreste dragostea, Dragobetele, pe scena Teatrului Anton Pann va urca una dintre cele mai frumoase actrite într-un recital de muzică și poezie intitulat ”Pianul cu poeme”. Este vorba de Daniela Nane.

“Pianul cu poeme” este un recital de muzică și poezie de dragoste, susținut de actrița Daniela Nane. Poezia pornește de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplină iubire necondiționată.

In acest recital actrița Daniela Nane va fi acompaniată de pianista Ioana Maria Lupașcu. Din 2010, de când a fost conceput acest spectacol, intitulat atât de sugestiv “Pianul cu poeme”, a fost prezentat de zeci de ori  atât în țară cât și în străinătate.

“Pianul cu poeme” este un recital de calitate, care corespunde unor înalte standarde si pe care oamenii ar fi încântați să îl primească în dar în orice colț al lumii. Este numai bine venit acest recital de muzică și poezie de dragoste, într-o zi în care la români se sărbătorește dragostea- Dragobetele.

Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din București din 1995, de când a absolvit Academia de Teatru și Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, și Cătălin Naum.

A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul “Patul lui Procust”, după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – “Omul cel bun din Seciuan” şi în regia lui Alexandru Darie – “Conversaţie după înmormântare”.

Tot în 1995 debutează şi în film, în “Eu sunt Adam”, în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românesti sau internaţionale.

Pianista Ioana Maria Lupașcu în prezent este solistă concertistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești.

Este o prezență constantă pe scene din Italia, România, Elveția, Belgia, Turcia și Spania.

A cântat sub baghetele unor dirijori importanți: Jean Francois Antonioli (Elvetia), Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters ( Olanda). In 2007 i-a aparut CD-ul “Live Piano Solo”, iar în 2009 CD-ul “Piano Recital”.

Tot în 2009 a lansat romanul autobiografic–„Prințul Baghetei”. In 2012 aduce ca inovație scenică alăturarea muzicii clasice și dansului flamenco reprezentat de Lucas Molina, în spectacolul SEDUCCION.

Articolul precedent„Bijuterii muzicale”, luni seara, la Filarmonica vâlceană. Solist: Hajime Minamikawa, Japonia
Articolul următorPriveliște inedită la Râmnicu Vâlcea: rațe sălbatice, lebede și pelicani, în timpul iernii