Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore la Vâlcea, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Râurile din bazinele hidrografice vizate sunt Olteţ – bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte Ac. Ioneşti, județele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

( imagini ISU Vâlcea – localitatea Prundeni )

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Olteţ, Cerna, Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului avertizat.

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat instituirea CODULUI ROSU privind scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie, niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, in bazinele hidrografice ale râurilor Olteț, Cerna si Olt, în intervalul orar 09.30- 20.00, pe raza județelor Argeș, Gorj și Vâlcea.

La ora 10,00, pompierii militari interveneau pentru evacuarea apei din gospodării în 10 locații Prundeni, Drăgășani, pe 4 strazi, Valea Mare, Rm. Vâlcea, două zone, pe str. Lacului și Căzănești, Babeni, Călimănești. Populația este rugată să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112. Au fost suplimentate forțele din subunitățile ISU din zona de sud a județului.

Articolul precedentTineri din cinci ţări au vizitat Primăria Rm. Vâlcea
Articolul următorValcea, sub ape