Instituția Prefectului Județului Vâlcea, informează asupra situației existente la ora 08:00, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în perioada 24 – 25.01.2019, când la nivelul judeţului Vâlcea au căzut precipitaţii sub formă de ploaie (cantităţi cuprinse între 17 l/mp la Suteşti, respectiv 61,8 l/mp Băile Olănești), lapoviţă şi ninsoare (stratul de zăpadă existent fiind cuprins între 1 cm la Grebleşti, comuna Câineni, respectiv 125 cm la Obârşia Lotrului), iar administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit pentru menţinerea în stare de viabilitate a acestora.

● pe drumurile naţionale, partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia:

– DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa, Vâlcea – Limită judeţ Hunedoara, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 – 3 cm;

– DN 7 D, km 4+000 – 31+360, Grebleşti – Limită judeţul Argeş, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 – 2 cm;

– DN 65 C, km 40+00 – 111+400, Bălceşti – Popeşti – Horezu, unde parţial partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de până la 1 cm.

Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor naţionale, s-a intervenit cu un număr de 56 utilaje, acţionându-se cu 441 tone material antiderapant.

● pe reţeaua de drumuri judeţene se circulă în aceleaşi condiţii, RAJDP Vâlcea intervenind în zona Călimăneşti, Horezu, Tătărani şi Drăgăşani – Lădeşti cu utilaje specifice, fiind răspândită o cantitate totală de 250 tone material antiderapant (nisip şi sare).

● pe reţelele de drumuri de interes local se circulă în aceleaşi condiţii de iarnă, autorităţile locale intervenind pentru menţinerea stării de viabilitate a acestora.

Totodată, din cauza precipitaţiilor mai sus menţionate, la nivelul autorităţilor locale s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un număr total de 3 gospodării (subsoluri şi curţi inundate) din localităţile Livezi (sat Veaca), Buneşti (sat Titireci) şi Mihăeşti (sat Titireci).

De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe platforma drumului naţional DN 7 Milcoiu – Călimăneşti – Râu Vadului, km 197+000, de pe raza oraşului Călimăneşti, unde partea carosabilă a fost inundată pe o lungime de cca. 50 metri, îngreunând traficul rutier în zona respectivă.

La nivelul reţelelor de energie electrică la ora prezentei informări, sunt afectate un număr de 5 linii LEA 20 kV cu un număr de 55 PT-uri din 5 localităţi parţial afectate (Malaia, Voineasa, Sineşti, Măciuca şi Stăneşti), cu un număr total de 1.395 consumatori.

Echipele CEZ intervin în zonele afectate în vederea soluţionării avariilor înregistrate.

Articolul precedentStatiunea Calimanesti, inundata in zona Drumului National 7 !
Articolul următorPârtia Transalpina Ski Resort, nefuncțională. Localități fără curent electric