Poliția de Frontieră şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, în vacanța de Rusalii, din zilele următoare.

La granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane. La granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

Aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Se acționează pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

Este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei. În funcţie de dinamica traficului au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă. Se va suplimenta personalul din punctele de frontieră.

Reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine.

Pentru evitarea aglomerărilor se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei.

Pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieșirea din țară pot scurta timpul de control.

Articolul precedentOFICIAL: Guvernul majorează salariile profesorilor
Articolul următorLocomotiva Trenului Regal a luat foc