Centrul Militar Judeţean Vâlcea, informează că se execută activitatea de recrutare a cetăţenilor, pentru ocuparea posturilor de soldat-gradat rezervist voluntar din cadrul unităţilor militare ale Armatei României, dispuse în judeţul Dolj până la data de 23.08.2019.

Pot fi recrutaţi bărbaţi şi femei cu sau fără stagiul militar satisfăcut, absolvenţi cel puţin ai  învăţământului general obligatoriu, cu vârsta între 18 ani şi 51 de ani (neîmpliniţi până la data semnării contractului).

Sunt disponibile 37 locuri în următoarele specialităţi militare:  auto, intendenţă, comunicaţii şi informatică, medical, poliție militară.

Tinerii care doresc să urmeze o carieră de soldat-gradat rezervist voluntar în Armata României se înscriu la sediul Centrului Militar Judeţean Vâlcea şi întocmesc un dosar de candidat până la 23.08.2019.

Aceştia vor susţine probe de selecţie constând din testare psihologică şi teste de pregătire fizică la o unitate militară din judeţul Dolj.

Candidaţii declaraţi „ADMIS” la aceste probe vor efectua examinarea medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ion Jianu” din municipiul Pitești.

Rezerviştii voluntari selecţionaţi pentru locurile disponibile execută o perioadă de instruire de până la 9 săptămâni, în funcţie de situaţia militară în care se află, cetăţeni fără pregătire militară, rezervişti din altă armă /specialitate militară decât cea a funcţiei sau rezervişti din arma/specialitatea militară corespunzătoare funcţiei.

Drepturile şi îndatoririle rezerviştilor voluntari, inclusiv datele privind remuneraţia de care beneficiază aceştia, sunt prevăzute în Legea 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari.

Menţionăm că soldaţii şi gradaţii rezervişti voluntari, recrutaţi în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care sunt recrutaţi în baza Legii nr. 384/2006 şi fac parte din rândul personalului militar în activitate.

Informaţii referitoare despre coţinutul dosarului de candidat şi alte date necesare se pot obţine la sediul Centrului Militar Judeţean Vâlcea din municipiul Râmnicu-Vâlcea, strada Mr. V. Popescu nr. 8,  telefon 0250/733985.

Articolul precedentSe oprește furnizarea apei potabile în Olănești !
Articolul următor466 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European