Prefectul județului, Sebastian Fârtat, alături de inspectorul școlar general, Mihaela Andreianu, și primarul Milorad Cumpănășoiu au fost ospătari pentru câteva sute de copii care învață la Liceul Teoretic „Preda Buzescu” din orașul Berbești, în ziua Sfântului Nicolae.

Imagine

Autoritățile locale oferă, din bugetul local, începând de astăzi, fonduri pentru o masă caldă tuturor copiilor din învățământul primar.

Imagine

187 de elevi beneficiază gratuit de un prânz chiar și în zilele în care, din diverse motive, nu pot veni la școală, anunță autoritățile locale.

Două bucătărese cu experință au fost angajate special pentru această acțiune de primăria locală. 

”Proiectul celor de la Berbești este unul lăudabil, chiar dacă nu este singular. Sunt și alte școli din județ care acordă un astfel de suport alimentar elevilor, dar majoritatea acestor proiecte se desfășoară prin organizații neguvernamentale. Le mulțumesc tuturor primăriilor, precum și acestor organizații care fac eforturi pentru a oferi o masă caldă elevilor și încurajez și celelalte administrații publice din județ să urmeze aceste exemple. Investiția în educație și în condiții decente și egale pentru toți copiii dă întotdeauna roade. O masă caldă oferită la școală este și o măsură bună de a reducere abandonul școlar”,  a declarat prefectul Sebastian Fârtat astăzi.

Sursa: Realitatea de Valcea