Prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea, a transmis un mesaj vâlcenilor  asigurându- i de faptul că toate instituțiile de la nivel județean, implicate în gestionarea acestei situații acționează pentru combaterea și limitarea infecției.

:Dragi vâlceni,

Mă adresez fiecăruia dintre dumneavostră cu un apel la calm și înțelegere în această împrejurare extraordinară, cu măsuri deosebite ce presupun schimbarea modului de viață al fiecăruia dintre noi, dar care au creat frici și neînțelegeri, unele jutificate, alte nejustificate.

Suntem în stare de urgentă, instituită pentru ca autoritățile abilitate să ia măsurile potrivite, să gestioneze și să prevină infecția cu noul #Coronavirus – #COVID19 cât mai eficient.

Cu toții trebuie să conștientizăm că acest lucru este spre binele nostru, al tuturor.

La nivelul județului Vâlcea, la acest moment, sunt două cazuri confirmate de coronavirus, două persoane care se aflau într-un centru de carantină din județ și care nu au intrat în contact cu alte persoane pe teritoriul României.

Vă asigur că toate instituțiile de la nivel județean, implicate în gestionarea acestei situații, acționează în sprijinul dumneavoastră și pentru combaterea și limitarea infecției pe cât de mult posibil.

În acest sens este însă nevoie și de colaborarea dumneavoastră.

Este momentul să fim uniți, să fim toleranți și să dăm dovadă de resposabilitate, în joc fiind sănătatea și chiar viața noastră și a celor dragi nouă.

De aceea, vă rog și vă îndemn să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare, să respectați cu strictețe regulile de igienă personală, să limitați contactul cu alte persoane și să nu contribuiți la propagarea unor mesaje de panică și a informațiilor false.

Informați-vă doar din surse oficiale!

Mulțumesc celor care deja au înțeles că e nevoie de implicare din partea tuturor pentru a trece peste această situație. Sunt deja mai multe societăți private care ne-au ajutat cu echipamente medicale și substanțe dezinfectante.

Le mulțumesc și cadrelor medicale. Efortul lor din aceste zile este unul uriaș, dar vital pentru a putea depăsi aceste momente. De aceea este important să înțelegeți și să respectați cu strictețe recomandările medicilor.

Nu luați cu asalt unitățile și centrele de primiri urgențe dacă nu aveți cu adevărat o urgență medicală, informați autoritățile dacă ați fost recent în zone cu coronavirus sau ați intrat în contact cu persoane infectate și, foarte important, respectați auto-izolarea la domiciliu dacă vă aflați într-una dintre situațiile menționate.

Închei prin a face din nou apel să rămâneți calmi. Modul nostru, al tuturor, de a reacționa în aceste situații este determinant pentru eficiența măsurilor luate pentru a împiedica răspândirea infecției cu noul coronavirus.”