Premiul I pentru Valcea obținut de eleva sopranei Camelia Clavac la Festivalul National de Creatie si Interpretatre „Mamaia Copiilor”. Este vorba despre Alexandra Popescu, prezenta la sectiunea creație.

Reprezentanții Festivalului Național de Creație și Interpretare „Mamaia Copiilor 2018” au premiat in aceasta seara câștigătorii. La 18 ani de la prima ediție, festivalul continuă să promoveze fără întrerupere tinere talente, fiind, totodată, o rampă de lansare pentru artiști în devenire, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani.

La secțiunea Creație s-au înscris în concurs 42 de lucrări, din care juriul a selectat 26 de piese pentru finală.

Juriul a fost format din nume sonore ale muzicii românești, printre care Horia Moculescu si Corina Chiriac.

După ce a terminat studiile Academiei de Arte “George Enescu” din Iaşi, Camelia Clavac a primit o bursă la Veneţia.

„În 1998, bursa s-a finalizat cu premiul I la concursul „Aria di Venezia”. La scurt timp, soprana Mariana Nicolesco a insistat să particip la prestigiosul concurs de canto Hariclea Darclee. Trei ani la rând am concurat, până în 2002, când am fost onorată cu premiul I”, spune soprana vâlceană.Au urmat zeci de turnee prin Europa, cele mai fastuoase reprezentaţii fiind date în sălile de concerte din Danemarca, Luxemburg şi Olanda.

În prezent este lector universitar la Secţia de Pedagogie Muzicală a Universităţii din Piteşti şi profesor colaborator al Liceului şi Şcolii de Artă din Ramnicu Valcea

Piesa prezentată de Alexandra este compusă de Ivan Caragia

Articolul precedentTabără socială la Mănăstirea Sfântul Ioan Iacob
Articolul următorConcurs pentru ocuparea postului de asistent medical