Prim-Vicepreședintele PNL Vâlcea, senatorul Romulus Bulacu, a făcut o  analiză a situaţiei din România şi din lume, arătând că pandemia este un şoc major pentru economii, în UE şi la nivel mondial, dar „avem semne că economia ţării noastre îşi revine”. 

Chiar dacă persistă incertitudini cu privire la revenirea graduală la normalitate, iar acest lucru este în strânsă legătură cu evoluţia situaţiei medicale, ipoteza unei reveniri economice este tot mai posibilă – a apreciat parlamentarul. 

“(…) În plina criză, avem rezultate. 

După cum arată ultimele datele INS: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cel mai bun indicator pentru consum, a crescut în iunie cu 9,1% comparativ cu luna precedentă. Faţă de perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat cu 2,9%. 

În perioada ianuarie-iunie 2020, faţă de perioada similară a anului trecut cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a înregistrat o creştere de 0,5%”, a argumentat liberalul. 

Senatorul Romulus Bulacu a adăugat că “volumul lucrărilor de construcţii în primele 5 luni ale anului a crescut cu 22,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”. 

 “Este un semnal important, dovada că investiţiile de peste 16 miliarde de lei, realizate de către Guvernul PNL în prima parte a anului, încep să dea roade. În luna iunie trendul crescător din sectorul construcţiilor este confirmat şi de creşterea numărului de autorizaţii de construire pentru clădirile rezidenţiale ( 3881 de autorizaţii, eliberate în iunie, în creştere cu 26,7% faţă de luna mai 2020 şi cu 0,2% faţă de luna iunie 2019”, a mai spus reprezentantul PNL.

Sursa: Realitatea de Valcea