Training-uri Ateliere de Vară Șotron, OvidiuRo! Încep Atelierele de Vară Șotron 2018!Timp de două săptămâni, în perioada iulie-august, profesorii de învățământ preșcolar care doresc să organizeze acest modul educațional în comunități defavorizate, se pot înscrie in continuare. Proiectul se aplica si la nivelul Judetului Valcea.
Prin completarea formularului se poate opta pentru una din sesiunile de formare – la care este necesar ca profesorii să participe, pentru a putea organiza Atelierele de Vară.

Atelierele de Vară Șotron:
(1) le oferă copiilor defavorizați o experiență de învățare de neuitat pe durata verii;
(2) le asigură profesorilor oportunitatea de a pune în practică activitățile prezentate în timpul training-urilor;
(3) le oferă copiilor materiale educaționale de calitate;
(4) îi familiarizează pe părinții din comunități defavorizate cu sistemul educațional intr-un context mai puțin formal, pe perioada vacanței, atunci când școlile sunt libere.
Atelierele de Vară Șotron 2018 se vor desfășura în perioada iulie – august 2018, și sunt invitați profesorii de învățământ preșcolar care doresc să organizeze acest modul educațional în comunități defavorizate.
*NOTĂ: Un profesor poate aplica să participe la oricare din sesiunile de formare, în funcție de proximitate.

230 de Ateliere de Vară Șotron au fost organizate in 2017 de 600 profesori voluntari pentru peste 3500 de copii din comunități defavorizate. S- au desfășurat în perioada iulie-august în 33 de județe din țară. 14.000 de cărți ilustrate au ajuns la copiii participanți.

Atelierele de Vară din 2017 sunt rezultatul celor opt sesiuni de formare pe care Asociația OvidiuRo le-a organizat în perioada 19-29 iunie, în sprijinul profesorilor din învățământul preșcolar din comunitățile defavorizate din România. Sesiunile – axate pe provocările asociate educației timpurii în zone defavorizate .

Temele centrale ale sesiunilor de training au fost metodele centrate pe copil, dezvoltarea limbajului, metodele de citit interactiv și explorarea conținuturilor științifice prin experimente. Miza unor astfel de formări este echiparea profesorilor ce lucrează cu copii provenind din medii defavorizate cu un set de practici educaționale și un pachet generos și divers de materiale educaționale care vor crește gradul de atractivitate al activităților de învățare începând cu Atelierele de Vară organizate în perioada iulie-august 2017.

Articolul precedentVerificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației !
Articolul următorJandarmii predau lectii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în zonele turistice