În toate Eparhiile Patriarhiei Române, prin Sectoarele Învățământ și Social, înainte de începutului anului școlar sunt implementate diverse programe sociale, precum „Donează un ghiozdan”, prin care se are în vedere , identificarea și ajutorarea copiilor ai căror părinți se află într-o situație materială dificilă, neputându-le asigura cele necesare desfășurării în bune condiții a procesului instructiv educativ.

În Parohia Marcea, comuna Ionești, Protoieria Drăgășani, din județul Vâlcea, au fost identificați 20 de copii care au fost cuprinși în programul social ”Donează un ghiozdan” , copiii având parte de un ajutor la început de an școlar, primind rechizite școlare, precum și articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

“Dorim prin acest program să încurajăm participarea activă și creșterea duhovnicesc morală a noii generații, cât și păstrarea unității și a valorilor neamului. Familia, Școala și Biserica constituie baza formării unei societăți cât mai sănătoase” a subliniat părintele Gheorghe Anca.

„Fiecare dintre noi, trebuie să fim motivul pentru care un copil lipsit de posibilitățile și resursele necesare să fie fericit pentru că el continuă, dorește să meargă să învețe și să fie integrat în comunitate ” , mai declară asistentul social voluntar al parohiei, Andrei Sofian Stanciu.

Articolul precedentSurprinși de jandarmii vâlceni în timp ce sustrăgeau capace de la mașini
Articolul următorVerificarea mijloacelor de alarmare a populației la Vâlcea