Asociatia FCASEC a incheiat un nou proiect de voluntariat, proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus +,Serviciul European de Voluntariat.

Proiectul a faciilitat participarea a 9 voluntari din Spania,Italia,Turcia,Ucraina,Georgia si Armenia,la activitati de voluntariat dedicate protejarii mediului inconjurator si educatiei ecologice.

Au fost vizate cresterea numarului de tineri cu oportunitati reduse la 1000, care vor beneficia de activitati de educatie ecologice, pe durata implementarii proiectului si implementarea de „comportamente verzi”, in randul voluntarilor SEV, a voluntarilor FCASEC si a comunitatilor rurale beneficiare a proiectului.

Voluntarii au implementat ateliere de educatie ecologica in scoli din Dragasani, scoli din mediul rural, au realizat activitati de ecologizare in orasul Dragasani si comunele limitrofe si o campanie de strangere de fonduri.

Din sumele primite au cumparat ghiozdane si rechizite scolare pentru copiii romi din satul Gantulei-Lungesti.

Un punct important al acestui proiect l- a reprezentat lansarea unei campanii media dedicate educatiei ecologice si protejarii mediului inconjurator,campanie finalizata printr-o expozitie de fotografie realizata cu ajutorul metodei de educatie non-formale:photo-voice, declacra organizatorii.