Un nou proiect de voluntariat, finanțat prin Programul Corpului European de Solidaritate, a fost lansat la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul din Rm. Vâlcea.

Proiectul este implementat de Asociația FCASEC în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Parcul Național Buila Vânturarița și Parcul Național Cozia.

Scopul proiectului pe termen scurt este implementarea unui stagiu de voluntariat de 12 luni, pentru 10 tineri cu oportunități reduse, tineri care au nevoie de includere socială și de învățare interculturala într-un context non-formal.

Pe termen lung, proiectul își propune să contribuie la educarea comunităților locale pentru protejarea mediului înconjurător, să contribuie la păstrarea unui mediu curat în Parcul Național Cozia și să contribuie la declararea unei zone din Parcul Național Buila Vânturarița drept geoparc UNESCO.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– promovarea solidarității ca valoare în rândul a 10 tineri cu oportunități reduse, tineri care vor implementa activități de voluntariat în sprijinul protejării mediului înconjurător și a educației ecologice.

– promovarea incluziunii sociale și a oportunităților egale în rândul a 10 voluntari dar și în rândul a 1000 de tineri din comunitatea vâlceană

Activitățile de voluntariat sunt implementate de 10 tineri proveniți din Spania, Franta, Letonia, Turcia și Italia.

Pe durata implementării proiectului vor fi derulate o serie de activități de voluntariat:

– activități de ecologizare a celor două parcuri naționale din județul Vâlcea.

– re-marcarea traseelor turistice în Parcurile Naționale Cozia și Buila Vânturarita.

– amplasarea de panouri informative referitoare la păstrarea unui mediu curat în cele două parcuri naționale.

– implementarea de ateliere de educație ecologica în 10 școli din mediul rural (în perioada  noiembrie-martie).

– plantarea de arbori în cele două parcuri naționale.

Până la organizarea conferinței de lansare a proiectului, voluntarii au realizat deja două acțiuni de ecologizare în cele două parcuri naționale , au participat la vizite de documentare în cele două parcuri naționale și au urmat un curs de teatru-forum.

Imagine

În perioada următoare, voluntarii vor organiza ateliere de educație ecologică în școli din mediul rural.

Pentru mai multe informații despre proiect dar și pentru a fi la curent cu activitățile voluntarilor europeni veniți în județul Vâlcea prin Corpul European de Solidaritate, puteți să dati like paginii de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/VolGreenVL/

Articolul precedentEleganță, zâmbete și o excursie în Barcelona, oferite de reprezentanții unui binecunoscut resort vâlcean
Articolul următorProgramul sărbătorilor de iarnă a fost finalizat !