Munca, din ce in ce mai neatragatoare. Cel putin pentru o parte a valcenilor prezenti astazi la Bursa Locurilor de Munca. Mai mult nici angajatorii nu s- au aratat prea interesati de fenomen, din moment ce din cei 30 doar 8 au fost prezenti.

300 de locuri de munca au fost oferite astazi, la Editia de Toamna, de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Valcea. Pentru care doar 70 de valceni s- au interesat, timid.

Somerii refuză,din ce in ce mai mult, să se angajeze cu salariul minim pe economie, preferând să-şi vizeze doar carnetul de somer. Motiv pentru care si angajatii, sceptici, nu se mai prezinta la interviuri. In ciuda faptului ca locuri de muncă exista.

Evenimentul, care ar fi trebuit sa reprezinte o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă în a cunoaște mai bine piața, ofertele sau alegerea unui loc de muncă potrivit, a lasat insa multe semne de intrebare organizatorilor. Si ideea unei schimbari.

Subprefectul judetului Vâlcea este de parere ca, in aceste conditii, sunt importante gasirea unor solutii si chiar reformarea sistemului de educatie, al pietei fortei de munca si intreprinderilor.

In concluzie: locurile de muncă oferite astazi de agentii economici valceni nu au trezit prea mult interes celor prezenti. În schimb, valcenii care isi vizau carnetul de şomer creştea, din ce in ce mai mult.

Articolul precedentTrei incendii in Valcea
Articolul următorBiblioteca Județeană vine in sprijinul comunității