Vâlcenii pot participa timp de două zile la o sesiune Q&A organizată la Teatrul Anton Pann cu prilejul prezenței celebrului scriitor francez Pascal Bruckner în Râmnicu Vâlcea.

Autorul este prezent vineri și sâmbătă la Teatrul Anton Pann pentru a viziona spectacolul „Crăciunul Președintelui”, al cărui text îi aparține.

Va răspunde întrebărilor publicului vâlcean, începând cu ora 20 00.

Producția este pusă în scenă de regizoarea Chris Simion.

”Crăciun la Palat, titlul original al piesei, este o comedie politică, cu o temă actuală pentru orice spaţiu cultural, social, politic. La noi va pica de minune pentru că, întâmplător, este şi an electoral.” (Chris Simion )

Romancier și eseist francez, Pascal Bruckner s- a născut la Paris în 1948. A fost profesor invitat al universității californiene Saint-Diego (1986–1995), profesor la Institutul de Studii politice din Paris (1990–1994), colaborator al cotidianului Le Nouvel Observateur și, în prezent, al ziarului Le Monde. Figură-cheie a intelectualității pariziene, acest filosof al actualității (a scris eseurile Mizeria prosperității, Euforia perpetuă, Noua dezordine amoroasă) este celebru în România mai ales prin romanele sale: Iubirea față de aproapele, Hoții de frumusețe (Premiul Renaudot 1997), Luni de fiere, Căpcăunii anonimi, Palatul chelfănelii, Copilul divin și Paria.

Din distribuția spectacolului de la Vâlcea fac parte :

Președintele: TAVI COSTIN
Majordomul președintelui: MARIAN RÎLEA / ALEXANDRU BETERINGHE
Frizerul președintelui: ANDREI CĂTĂLIN
Soția frizerului: DENISSE MOISE
Miniștrii: DAN PUGHINEANU

Articolul precedentOficiali ai Râmnicului prezenți la Dezbaterea Smart City 2017/ 2020
Articolul următorRâmnicul se pregătește să recicleze