În anul 2019 trendurile continuă să schimbe societatea. Iar un oraș „smart” nu mai reprezintă doar orașul în care locuitorii au conexiune la internet.

Pentru că în ultimii ani calitatea vieții locuitorilor unui oraș a depins de mai multi factori.

Și se raportează, printre altele, la trafic, siguranță, nivel de poluare și condițiile în care administrațiile locale susțin și reușesc sa integreze tehnologiile avansate pentru comunitate.

Înscriindu-se astfel în trendul evidenţiat de raportul ”Cashless Cities” (declară reprezentanții municipiului), în care se subliniază că plăţile digitale au potenţialul de a reduce semnificativ costurile municipalităţilor cu transportul în comun, Râmnicu Vâlcea devine al optulea oraş din ţară în care călătoria se poate plăti şi cu cardul bancar.

Sistemul de plată al călătoriilor pe autobuzele şi microbuzele companiei ETA SA cu cardul bancar contactless a fost prezentat și în Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Orașul devine astfel cel de-al optulea din România (după Timişoara, Oradea, Sibiu, Iaşi, Ploieşti, Piteşti şi Reşiţa) care adoptă această metodă de plată pe mijloacele de transport urban de călători.

Prezentarea sistemului de plată a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu.

Călătoria achitată contactless în autobuz este 2,5 lei.

Noile POS-uri vor fi introduse în cursul lunii iunie pe toate cele 45 de maşini din flota ETA SA.