Handbalistele de la S.C.M. Rm. Valcea continua parcursul excelent in Liga Florilor si ramane neinvinsa dupa o deplasare dificila, sub Tampa , la Brasov.

Intr-un meci cu o echipa ce se bate pentru un loc pe podium, S.C.M. Rm. Valcea a inceput mai greu partida si s-a vazut condusa si la 3 goluri de catre Corona Brasov. De la scorul de 7-4, valcencele au apasat pedala de acceleratie si, cu Samara da Silva Vieira de neoprit, au intrat la pauza cu 3 goluri avans, scor 8-11.

Cu 11 goluri marcate din orice pozitie, Samara da Silva Vierira a fost golgetera echipei, iar cand brazilianca a mai obosit, Natalia Vasileuskaya a „rupt” si ea plasa brasovencelor, inscriind de 7 ori. Irina Glibko, 3 goluri, Maria Gavrila 2, Cristina Florica si Alicia Fernandez, cate un gol, au completat lista scurta a marcatoarelor de la Brasov.

Echipa din Valcea ramane lider in Liga Florilor, cu 8 victorii din 8 posibile, fiind urmata la 3 puncte distanta de fosta campioana, CSM Bucuresti.

După victoria cu Corona, vâlcencele au sărbătorit succesul în parcarea sălii „Dumitru Popescu Colibași”, comandand pizza.

„Ca să obținem timp, să ajungem mai repede acasă, am comandat pizza la sală și nu am mai oprit la restaurant”, au explicat oficialii vâlceni.

„Trebuie să rămânem modești, să muncim în continuare. Atmosfera e extraordinară, e meritul fetelor. Jucăm ceea ce ne dorim.

Urmează însă o perioadă foarte grea, cu meciurile din Cupa EHF, cu Ikast, dar și disputa de la Cisnădie. Nu avem timp să ne bucurăm”, avea sa declare dupa partida Florentin Pera.

Preşedintele secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu a subliniat valoarea lotului.

,,Aşa cum ne aşteptam, la Braşov a fost un joc foarte echilibrat în primele 15 minute, apoi am controlat fără probleme jocul, conducând mereu la 4-5 goluri.

Vreau să subliniez că SCM Rm. Vâlcea are un lot valoros, de la etapă la alta formulele de joc sunt căutate de Florin Pera şi până acum, au fost cele câştigătoare.

Îl felicit pe Florin, felicit fetele, am demonstrat încă o dată că suntem o echipă şi asta contează cel mai mult” a declarat Florin Verigeanu.

După cele 8 victorii consecutive din campionat, Florin Verigeanu este convins că SCM va juca şi în grupele Cupei EHF.

„Cu Ikast va fi cu siguranţă mai dificil, dar sunt încrezător că vom face un joc bun şi în Danemarca şi vom obţine un rezultat care ne va da speranţe pentru returul de la Rm. Vâlcea. Sunt convins că vom trece şi de Ikast”.

Pentru S.C.M. Rm. Valcea urmeaza o pauza in campionat pentru ca partida de marti cu echipa din Roman nu se va mai disputa, echipa moldava retragandu-se din campionat.

La sfarsitul saptamanii insa, valcencele vor juca in turul 3 al Cupei EHF, in deplasare, cu danezele de la Herning Ikast Handbold, meci tur, returul urmand sa aiba loc o saptamana mai tarziu, pe 18 noiembrie, Sala Sporturilor Traian.

Articolul precedentVizitatori de rang înalt la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea
Articolul următor68 de ani de la înființarea Bibliotecii ” Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea