Colocviul ,,Locuri ale memoriei” şi vernisajul expoziţiei: ,,S.O.S. Culele din România”, la aceasta ora la ,,Casa Slavitescu” in Ramnicu Valcea, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului.

“Zilele Europene ale Patrimoniului joacă un rol mobilizator important în procesul de conştientizare a unei identităţi europene, atât la nivel cultural, cât şi social, politic sau economic. Descoperirea unui partimoniu comun, bogat prin diversitatea sa, contribuie la crearea unui spaţiu european de întâlnire, cunoaştere şi înţelegere și acceptare a diferențelor”, a declarat pentru Realitatea de Valcea istoricul Florin Epure.

Se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, ocazie de a ne omagia marile personalităţi care au contribuit la formarea României de astăzi.”

Au fost propuse evenimente prin care să se cunoască și să se interpreteze valorile de patrimoniu cultural, monumentele istorice de valoare, printre care locuri ale memorabilelor confruntări militare de pe Valea Oltului.

In acest context are loc și vernisajul expoziţiei” S.O.S. Culele din România”, un semnal de alarma tras de arhitectii romani, un demers susținut și de istoricul valcean.

Articolul precedent13 sanctiuni pentru agenti economici valceni
Articolul următorRO-ALERT, lansat astazi, in sistem videoconferinta