În fiecare an, în perioada 16-22 septembrie, în Europa se desfășoară cel mai important eveniment dedicat transportului urban durabil, „ Săptămâna Europeană a Mobilităţii ”. Sloganul acestui eveniment, “Combină și deplasează-te!”, promovează formele alternative de transport ecologic.

In „ Săptămâna Europeană a Mobilităţii ” , renuntand la mașina personală, chiar și pentru o zi, se aduc beneficii imense atât sănătății noastre, dar și mediului.

Astfel, mobilitatea sporește calitatea vieții în orașe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, reducerea accidentelor și a numărului persoanelor supraponderale.

Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rm. Vâlcea și Inspectoratul Școlar Județean, desfășoară o campanie de promovare a evenimentului prin acțiuni de diseminare de informații și printr-o acțiune centrală – “Ziua fără mașină”.

Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea va celebra „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” prin organizarea de lecții deschise având ca temă informarea, sensibilizarea și conștientizarea elevilor de gimnaziu privind poluarea aerului cauzată de mijloacele de transport poluante, după cum urmează:

18.09.2018 – Școala Anton Pann Rm. Vâlcea

18.09.2018 – Școala Tache Ionescu

20.09.2018 – Colegiul Național Alexandru Lahovari

Evenimentul “Ziua fără mașină”  se va desfășura în data de 22 septembrie 2018 pe tronsonul Calea lui Traian, de la Colegiul Național Alexandru Lahovari, până la Instituția Prefectului.

În această zonă, se va restricționa traficul rutier, între orele 10.00-12.00, astfel încât pietonii, cicliștii și circa 200 de elevi din municipiu își vor putea manifesta bucuria de a se plimba  cu role, biciclete, trotinete sau skateboard-uri.

Ca în fiecare an, „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” învită cetățenii să încerce alternative la mersul cu mașina și încurajează autoritățile locale să promoveze măsuri de transport sustenabile.

Articolul precedentAntract lansează „Lasă-te dus” !
Articolul următorReprezentanți ai ambasadei Republicii Vietnam, la Primăria Ramnicului