Pe strada Barajului, în zona sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Decebal, a fost montat un semafor cu buton la trecerea de pietoni.

Imagine

Acesta facilitează accesul în zona comercială din jurul supermarketului aflat acolo, conform administrației locale.

Semaforul este setat momentan pentru un interval de traversare de 12 secunde ce survine la 99 de secunde de la apăsarea butonului.

Timpii vor putea fi modificaţi ulterior în funcţie de gradul de aglomerare a străzii Barajului, care se suprapune cu centura oraşului.

În ultimii ani, mai multe treceri de pietoni au fost dotate cu semafoare cu buton pe artere de circulaţie sau intersecţii aglomerate: pe străzile Râureni-Stolniceni, lângă biserica de lângă Pârâul Sărat şi la Batcom, pe Calea lui Traian – în zona Şcolii ”Take Ionescu”, lângă Liceul Tehnologic ”General Magheru” din Troianu şi la Colegiul Energetic din Nord, pe bulevardul Tudor Vladimirescu – în dreptul Şcolii Gimnaziale nr. 5, pe strada Luceafărului – în zona Şcolii Gimnaziale nr. 10 ”Mihai Eminescu”, în vecinătatea Şcolii Gimnaziale ”Anton Pann” (pe străzile Lucian Blaga şi Ostroveni), sau la intersecţia bulevardului Tineretului cu strada Nicolae Iorga.

Sursa: Realitatea de Valcea